Skip to content

Ede Geeft Gemeenschap en Solidariteit in Actie

De actie bij de Oude Kerk in Ede, genaamd “Ede Geeft”, had als doel geld in te zamelen voor eenzame en behoeftige ouderen in Oekraïne, die lijden onder de gevolgen van de oorlog en de economische crisis.

Iedereen die onze actie kwam steunen, kreeg een warm onthaal van onze Nederlandse en Oekraïense vrijwilligers. Zij trakteerden hen op koffie, thee en heerlijke Oekraïense lekkernijen. Bezoekers kregen ook meer informatie over onze missie en de situatie in Oekraïne.

Het hoogtepunt van de dag was een muzikaal optreden van Alisa Sova, een Oekraïense vluchteling die in Lunteren woonde. Haar muziek bracht de mensen dichter bij elkaar en liet zien dat we allemaal verbonden zijn door dezelfde waarden van gemeenschap en solidariteit.

Met het geld dat we hebben opgehaald, konden we voedselpakketten kopen voor 34 ouderen in de Kyiv regio. Deze pakketten bevatten basisproducten zoals brood, melk, kaas, eieren, groenten en fruit. We hebben ze persoonlijk bezorgd bij de ouderen, die ons hartelijk bedankten voor onze hulp.

We zijn erg dankbaar voor de steun die we hebben gekregen van de Ede gemeenschap. Jullie hebben laten zien dat een kleine gemeenschap een groot verschil kan maken voor mensen in nood. Jullie hebben hoop en vreugde gebracht in deze donkere tijden. Bedankt voor jullie vrijgevigheid en betrokkenheid!

Doe Mee! Heeft u vragen, suggesties, of wilt u uw steun betuigen? We zijn hier om te luisteren en samen te werken. Vul ons contactformulier in en laat ons samen de krachten bundelen voor Oekraïne.