Skip to content

Projecten voor Oekraïne

Hieronder vindt u een overzicht van alle projecten die wij tot op  hebben uitgevoerd. (deze pagina wordt momenteel bijgewerkt)

Benefietconcert “Music is stronger than war!”

‘lndrukwekkend’, ‘boven verwachting’, ‘zó genoten, een geweldig concert met een prachtig orkest en koor. Prachtig!’. Enkele van de tientallen reacties die wij achteraf ontvingen.

IMG-48d0c65fb15bf6cb3dccc4afa840b214-V

Steun aan de initiatieven van de Edese Olena Malashenko

Sinds 2022 ondersteunen we het bijzondere initiatief van Olena Malashenko, een inwoner van Ede. Olena en haar familie zetten zich in voor twee verzorgingshuizen met hulpbehoevende mensen, eenzame ouderen, en behoeftige families in de Kyiv regio. Deze hulp is vooral tijdens de oorlog onmisbaar en van onschatbare waarde.

Songs for Ukraine april ’23: €5500,-  voor noodhulp

Ons eerste benefietconcert vond plaats in april ’23 in de Oude Kerk in Ede, i.s.m. de Hervormde Gemeente Ede. De opbrengst van € 5.500,- is geheel besteed aan de hulpbehoevende ouderen in de twee verzorgingshuizen en kwetsbare kinderen waarvan u elders op deze pagina meer leest….

IMG-71a1ef576dcd6e6d2cab93e14cc8d937-V~2
20220430_155429

Embrace Them: Een middag van gemeenschap in De Schuilplaats

Het eerste Embrace Them-evenement vond plaats op 30 april ‘22 in het gebouw van en i.s.m. De Schuilplaats te Ede; een verwenmiddag met een gevarieerd programma voor jong en oud, voor vluchtelingen uit de Harskampse noodopvang en zij die in gastgezinnen verbleven.

Ede Doet: onze eerste actie voor Oekraïne

Dit is de eerste actie van Embrace Them! Samen hebben we een verschil gemaakt voor de ouderen in Oekraïne. We hebben allerlei spullen verzameld en gedoneerd aan verzorgingshuizen in de regio Kyiv. 

Zorgiutlet Midden Nederland
20220702_114659_optimized

Ede Geeft: gemeenschap en solidariteit in actie

De actie bij de Oude Kerk in Ede, genaamd “Ede Geeft”, had als doel geld in te zamelen voor eenzame en behoeftige ouderen in Oekraïne, die lijden onder de gevolgen van de oorlog en de economische crisis.

“Meet en Eat” Kerstdiner, December 2022

Op 17 december 2022 speelden we een belangrijke rol in de organisatie van het bijzondere “Meet en Eat” kerstdiner. Dit evenement was speciaal opgezet voor Oekraïense vluchtelingen uit de opvanglocatie in Harskamp en de gemeente Ede, alsook voor alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de hulp aan Oekraïne. Dit hartverwarmende evenement werd mogelijk gemaakt door een samenwerking met Coördinatie Vrijwilligers Vluchtelingen Ede (CVVE) en vond plaats in De Schuilplaats in Ede.

20221217_192334
UK7

Voor kinderen in de regio Poltava 

In december’22 organiseerde Embrace Them i.s.m. De Schuiplaats te Ede een actie waarbij wij 200 kinderen in de regio Poltave een Kerstpakketje konden geven. We ontvingen tientallen foto’s van dankbare kinderen!

Oekraïnefestival dec. ‘2023

Ons derde evenement voor Oekrainse vluchtelingen die in Ede e.o. verblijven, in zowel de noodopvang in Harskamp (binnenkort in Lunteren) en zij die zelfstandig of bij een gastgezin wonen. Naast een gezamenlijke maaltijd (twee van de drie keer bereid door de Oekraieners zelf) bieden we daarnaast altijd een gevarieerd programma voor jong en oud. En ook Sinterklaas ontbrak deze keer niet…

09.12

Onze missie: betrokken zijn met het lot van Oekraïne(rs), zolang de oorlog duurt en daarna in de periode van wederopbouw.

Steun Onze Missie