Skip to content

Benefietconcert ‘Songs for Ukraine’ op 22 april a.s. in de Oude Kerk in Ede.

In samenwerking met de Hervormde Gemeente Ede willen wij hiermee zoveel geld inzamelen om Olena Malashenko en Anatoly Sazanskyi te ondersteunen in hun acties voor hulpbehoevende ouderen en kinderen. 

De volgende musici wilden hiervoor belangeloos hun medewerking verlenen.

Ukraine Liberation Orchestra & Soloists

De hoofdact tijdens ’Songs for Ukraine’. Dit orkest bestaat volledig uit professionele Oekraïense musici die vanwege de oorlog hun land ontvlucht zijn. Op initiatief van Jeroen Weierink heeft dit orkest zich geformeerd. In hun thuisland spelen de leden hiervan in grote symfonie- en opera-orkesten in Kyiv, Kharkiv, Donesk en Dnjipro. 

Ailsa Sova 

woont samen met haar zus Olena bij een gastgezin in Lunteren. In de regio, maar ook ver daarbuiten, treedt zij veelvuldig op om geld in te zamelen voor haar landgenoten in de regio Kiev. 

Serhiy & Anna Levchenko 

Serhiy is geen onbekende in het Westland, waar hij sinds 2017 werkte als arbeidsmigrant in het glazen kassengebied. Hij heeft al geruime tijd contact met de leden van de Dorpskerk in 

’s-Gravenzande. Toen de oorlog uitbrak vluchtte hij met zijn vrouw en kinderen naar ’s-Gravenzande.. Serhiy zingt samen met zijn vrouw Anna.

 

De kerk gaan om 19:00 uur open. Het programma start om 19:30 uur met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de oorlog, gevolgd voor het luiden van de kerkklokken.

De presentatie van Songs for Ukraine is in handen van Andries Knevel.

De toegang voor Songs for Ukraine is, na aanmelding op deze site, gratis.

Gezien de verwachte belangstelling is aanmelding hiervoor beslist noodzakelijk!